Els 4 Gats

Es tracta d’un bar restaurant situat al Carrer Montsió nº3 des del 12 de juny de l’any 1897. Pere Romeu el va fundar amb l’intenció de crear un lloc semblant al emblemàtic Le Chat Noir de Paris. Recolzat per alguns amics, entre d’altres  Ramon Casas i Santiago Rusiñol, el seu projecte va veure la llum. El lloc escollit pel seu emplaçament és un edifici projectat per l’arquitecte Puig i Cadafalch. És doncs arquitectònicament un edifici digne de menció i que en cas d’estar realitzant una ruta per la Barcelona modernista és un bon lloc per aturar-nos.

Ràpidament fou un centre important entre els intel·lectuals barcelonins de la Barcelona modernista. Però també era un lloc important i de pas obligat per a intel·lectuals d’arreu del món, seria interminable la llista del gent rellevant que hi era assídua. Era un lloc conegut per les seves llargues tertúlies, un lloc d’intercanvi i transmissió de coneixements i de recepció de noticies d’arreu del món

Tal com es diu a la web del local “… L’any 1899, amb 17 anys, Pablo Ruiz Picasso va començar a freqüentar el local i va realitzar la seva primera exposició a la sala gran. També va fer el cartell que es va utilitzar com a portada del menú de la casa. Pel local també van passar músics com Isaac Albéniz i els seus amics Enric Granados i Lluís Millet, arquitectes com  Gaudí  i dibuixants com Ricard Opisso …”.

Quant vaig entrar en el local vaig ser posseït per l’esperit bohemi que des del primer moment va imbuir aquest espai. Era com si el temps s’hagués aturat en algun moment d’inicis del segle XX. Les parets decorades amb caricatures, il·lustracions i fotografies dels que temps enrere passaven hores i hores xerrant em feia somniar que jo també era part, i de fet hi participava, de la idea  que va fer crear aquest local a Pere Romeu.

El tracte rebut fou molt professional i correcte però molt poc proper i potser una mica distant, pel meu gust. Els preus son una mica alts però totalment en consonància amb els preus generals de la zona. Ofereix una carta de qualitat amb plats i productes força variats.

Si algú em pregunta si tornaré, sens dubte la meva resposta será afirmativa.

——————————————————————————————————-

Se trata de un bar restaurante situado en la Calle Montsió nº3 desde el 12 de junio del año 1897. Pere Romeu lo fundó con la intención crear un lugar parecido al emblemático Le Chat Noir de Paris. Apoyado por sus amigos, entre otros Ramón Casas y Santiago Rusiñol, su proyecto vio la luz, El lugar escogido para su ubicación es un edificio proyectado por el arquitecto Puig i Cadafalch. Es pues arquitectónicamente un edifico digno de mención y en caso que estar realizando una ruta por la Barcelona modernista es un buen lugar para pararnos.

Rápidamente se convirtió en un centro importante para los intelectuales barceloneses de la Barcelona modernista. Pero también era un lugar importante y de paso obligado para intelectuales de todo el mundo, sería interminable la lista de gente relevante que era asidua. Era un lugar conocido por sus largas tertulias, un lugar de intercambio y transmisión de conocimientos y de recepción de noticias de cualquier lugar del mundo.

Tal y como dice la web del local “… El año 1899, con 17 años, Pablo Ruiz Picasso empezó a frecuentar el local y realizó su primera exposición en la gran sala. También hizo el cartel que se utilizó como portada del menú de la casa. Por el local también pasaron músicos como Isaac Albéniz y sus amigos Enric Granados i Lluís Millet, arquitectos como Gaudí i dibujantes como Ricard Opisso…”.

Cuando entré en el local me poseyó el espíritu bohemio que desde el primer momento imbuyó este espacio. Era como si el tiempo se hubiera parado en algún momento de inicios del siglo XX. Las paredes decoradas con caricaturas, ilustraciones y fotografías de los que tiempo atrás pasaban horas y horas conversando, me hizo soñar que yo también era parte, y de hecho participaba, de la idea que hizo crear este local a Pere Romeu.

El trato recibido fue muy profesional y correcto pero poco personal y tal vez un poco distante para mi gusto. Los precios son un poco altos, pero totalmente acordes con los precios generales de la zona. Ofrece una carta de calidad con platos y productos variados

Si alguien me pregunta si volveré, sin duda alguna mi respuesta será afirmativa.

Imatge

Porta d’entrada amb una arcada apuntada

Imatge

Façana de l’edifici projectat per Puig i Cadafalch clarament d’estil neogòtic.

Imatge

Cartell d’entrada del local fet amb un forjat d’estil modernista que forma un drac.

Imatge

Replica del quadre de Ramón Casas on ell mateix viatge amb Pere Romeu en bicicleta.

Imatge

Imatge de la web http://4gats.com/

Imatge

Imatge de la web http://4gats.com/

Aquesta entrada ha esta publicada en Barcelona, Barcelona Modernista. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els 4 Gats

  1. Paula B. ha dit:

    Siempre me ha maravillado este lugar. Lo conocí de pequeña y me quedé fascinada, ahora cada vez que voy me esfuerzo por imaginarme a todos y cada uno de los artistas que pasaron por allí en una escena tan cotidiana como un café, una tertulia, etc.
    Si vuelves, los cafes y el chocolate están buenisimos!!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s